Доступність посилання

ТОП новини

51% українців заявили, що дебати не є важливими для вибору кандидата – опитування


Петро Порошенко та Володимир Зеленський
Петро Порошенко та Володимир Зеленський

51,3% українців заявили, що дебати кандидатів у президенти не є важливими для вибору, свідчать дані соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології.

14,9% респондентів стверджують, що дебати будуть визначальними для їхнього вибору. Ще 25,3% стверджують, що результати дебатів є скоріше важливими для них: вони буду враховувати результати дебатів, але є і інші важливі питання, на підставі яких ухвалюється рішення, за кого голосувати в другому турі. 8,4% не визначилися з вибором або відмовилися відповідати.

Згідно з даними опитування, 41,9% українців вважають, що дебати між кандидатами обов’язково повинні відбутися. 26,7% вважають їх бажаними, але не обов’язковими. Чверть українців (24,7%) вважають дебати непотрібними, а 6,6% не визначилися зі своєю позицією або відмовилися відповідати.

Другий тур відбудеться 21 квітня. У ньому зустрінуться Володимир Зеленський та Петро Порошенко. Дебати кандидатів у президенти заплановані на 19 квітня. У якому форматі вони відбудуться – наразі невідомо.

XS
SM
MD
LG