Доступність посилання

ТОП новини

Ще двоє українців із Diamond Princess шпиталізовані з коронавірусом – МЗС


Круїзний лайнер Diamond Princess в Йокогамі, Японія, 19 лютого 2020 року
Круїзний лайнер Diamond Princess в Йокогамі, Японія, 19 лютого 2020 року

Ще двох українців із круїзного лайнеру Diamond Princess шпиталізували з коронавірусом, повідомило Міністерство закордонних справ України в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

«Спочатку двох було переведено до лікувальних закладів у зв'язку з виявленням позитивних аналізів на коронавірус і згодом іще двоє наших співгромадян потрапили до лікувальних закладів Японії з тими самими показниками. Наразі консул України в Японії перебуває у постійному контакті з нашими співвітчизниками. Стан їхнього здоров'я загалом нормальний. Усі побажання, всі можливі прохання відразу опрацьовує і за змогою вирішує безпосередньо посольство України в Японії», – заявили в МЗС.

У відомстві наголосили, що первинні тести на підтвердження коронавірусу обов'язково додатково перевіряють місцеві японські медичні служби, тому остаточні результати будуть відомі пізніше.

4 лютого на круїзному лайнері Diamond Princess біля берегів Японії оголосили двотижневий карантин через виявлені випадки коронавірусу. За даними МЗС України, на борту лайнера перебували 25 українців. Вони є членами екіпажу. Загалом там було понад 3,5 тисячі людей.

19 лютого пасажирам Diamond Princes дозволили залишити корабель, якщо в них не виявили коронавірусу чи його симптомів. Наразі більшість людей на борту продовжують перевіряти лікарі. Там виявили понад 600 випадків коронавірусу.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG