Доступність посилання

ТОП новини

Фестиваль Docudays UA відбудеться онлайн


Docudays UA мав відбутися 20-29 березня
Docudays UA мав відбутися 20-29 березня

Фестиваль документального кіно Docudays UA відбудеться онлайн, повідомили організатори.

«З 24 квітня до 3 травня включно ми підготували для вас 45 онлайн-трансляцій правозахисних заходів RIGHTS NOW! та подій майстерні документалістики DOCU/КЛАС. Щовечора на глядачів чекатиме нова серія «Села» від видатної французької режисерки Клер Сімон. Це також понад 50 стрічок у безкоштовному доступі до 10-го травня на нашій платформі DOCU/SPACE», – розповіли організатори.

Усі фестивальні кінопокази та онлайн-трансляції будуть безкоштовними. Однак, за можливості, можна буде сплатити за перегляд довільну суму або зробити благодійний внесок на сайті фестивалю.

Онлайн-фестиваль збереже всі конкурсні програми – DOCU/СВІТ, DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО. Традиційно кожну з програм оцінюватиме окремий склад журі, до якого входять зарубіжні та українські експерти, документалісти та правозахисники. Одна з десяти номінованих стрічок отримає нагороду RIGHTS NOW! Її вручать креативному документальному кіно, що досліджує сучасний світ і робить значний внесок у дискусію про людську гідність, свободу та рівність.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19.

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA існує 17 років. Минулого року його відвідали понад 24 564 глядачі. Docudays UA мав відбутися 20-29 березня.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG