Доступність посилання

ТОП новини

ЄС продовжив на рік ембарго на постачання зброї Білорусі


16-річні санкції продовжені до 28 лютого 2021 року
16-річні санкції продовжені до 28 лютого 2021 року

Рада Європейського союзу оголосила 17 лютого, що ЄС продовжив ще на один рік ембарго на постачання зброї Білорусі та санкції щодо чотирьох громадян цієї країни.

У заяві Ради ЄС йдеться, що 16-річні санкції були продовжені до 28 лютого 2021 року.

«Ці заходи включають ембарго на зброю і техніку, що може бути використана для внутрішніх репресій, та заморожування активів і заборону на подорожі для чотирьох осіб у зв’язку із нез’ясованим зникненням двох опозиційних політиків, одного бізнесмена та одного журналіста у 1999 та 2000 роках», – йдеться у заяві.

Цей крок, зокрема, був схвалений послами ЄС 12 лютого.

Санкції проти Білорусі були запроваджені в 2004 році через зникнення опозиційних політиків Юрія Захаренка та Віктора Гончара, бізнесмена Анатолія Красовського і журналіста Дмитра Завадського.

У 2011 році ЄС ввів додаткові санкції проти громадян Білорусі, причетних до насильницьких дій в грудні 2010 року проти демонстрантів в Мінську, які протестували проти офіційних результатів переобрання президента Олександра Лукашенка. 15 лютого 2016 року Рада ЄС ухвалила рішення скасувати обмежувальні заходи щодо 170 осіб і чотирьох компаній, зберігаючи при цьому ембарго на постачання зброї і санкції проти чотирьох осіб у цьому зв’язку.

XS
SM
MD
LG