Доступність посилання

ТОП новини

Скалецька: українців евакуюють з Уханя 18 лютого


Скалецька: повернених з Уханя українців ізолюють щонайменше на 14 днів
Скалецька: повернених з Уханя українців ізолюють щонайменше на 14 днів

Українців 18 лютого евакуюють з китайського міста Ухань, де зафіксований спалах коронавірусу COVID-19, повідомила міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька в ефірі телеканалу «1+1» ввечері 13 лютого.

«З нашими громадянами в Ухані МЗС комунікує, має чат, де спілкуються. Мінінфраструктури відповідає за доставку і авіаборт. Оперативний штаб в уряді вирішує виділення коштів, прийняття алгоритму. Затримки немає. Має місце планомірна процедура прийняття рішень, щоб забезпечити прибуття в Україну і дати можливість всім почувати себе в безпеці. Ми прийняті рішення узгодили з усіма міністерствами. У вівторок буде відправлений літак і в середу громадяни України будуть на території України», – сказала Скалецька.

Вона наголосила, що повернених з Уханя українців ізолюють щонайменше на 14 днів.

10 лютого в.о директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін повідомив, що на 11 лютого запланована евакуація з Китаю 51 українця.

Наступного дня Скалецька заявила, що не знає, коли вдасться евакуювати українців з Китаю. Вона пояснила, що влада має встановити точну кількість громадян, яких потрібно забрати. Також на день евакуації «впливає готовність України захистити своїх громадян від поширення вірусу».

Станом на 14 лютого, кількість випадків коронавірусу COVID-19 на материковій частині Китаю досягла 63 851. 1 380 людей померли.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною.

XS
SM
MD
LG