Доступність посилання

ТОП новини

Школярі 9 і 10-го класів вивчатимуть фінансову грамотність за новими підручниками – МОН


Ліворуч: заступник міністра освіти і науки Вадим Карандій праворуч – керівник проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» Роберт Бонд
Ліворуч: заступник міністра освіти і науки Вадим Карандій праворуч – керівник проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» Роберт Бонд

У Міністерстві освіти і науки презентували нові навчальні матеріали для учні 9 і 10-го класів, за якими вони вивчатимуть фінансову грамотність. Підручники презентували 16 серпня.

У МОН нагадують, що підприємливість і фінансова грамотність є одними з компетенцій, які має розвивати «Нова українська школа». Нові підручники містять розділи про особисті фінанси, кредитування, фінансові послуги, інвестиції й захист від шахрайства.

Читайте також: В Україні з’явився освітній омбудсмен – посада дісталася директору однієї з київських шкіл​

МОН уточнює, що розробило підручники разом із проєктом агентства USAID «Трансформація фінансового сектору». До розробки також долучилися Університет банківської справи, Національний банк України й низка експертів.

«1 вересня українським школярам буде запропоновано курс фінансової грамотності, який не поступається найкращим курсам Європи та США. Працюючи над цим проєктом разом з МОН, ми мали на меті навчити наступні покоління українців тому, як, коли й чому потрібно користуватися фінансовими послугами», – наводить прес-служба МОН слова керівника проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору» Роберта Бонда.

Читайте також: Перед навчальним роком в уряді попередили – невакцинованих дітей не допускатимуть в школи і садки​

За даними МОН, курс «фінансова грамотність» викладають наразі в 1 200 школах по всій країні.

За даними дослідження USAID, оприлюдненого в червні 2019 року, Україна посіла останнє з 30 місць за Індексом фінансової грамотності. Зокрема, на таку оцінку вплинув низький бал за ставлення українців до фінансових питань і фінансові знання.

XS
SM
MD
LG