Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії закривають спеціалізовані алкогольні магазини, але спиртне можна купити в супермаркетах


Грузія є однією з найстаріших виноробних країн світу
Грузія є однією з найстаріших виноробних країн світу

Влада Грузії вирішила призупинити на час дії карантину, запровадженого задля запобігання поширенню коронавірусу, роботу спеціалізованих магазинів із продажу алкоголю. Водночас вино, горілку та інші алкогольні напої, як і раніше, можна придбати в продуктових магазинах і в супермаркетах.

«На час надзвичайного стану забороняється функціонування підприємств з реалізації вина, інших алкогольних напоїв виноградного походження, а також спиртних напоїв та пива», – йдеться в постанові уряду Грузії.

У рамках посилення режиму надзвичайного стану в країні призупинена робота і інших об’єктів, наприклад, пунктів обміну валюти.

У Грузії діє загальнонаціональний карантин і запроваджена комендантська година – з 21:00 до 06:00.

Нині у Грузії повністю припинена робота громадського транспорту, зокрема метро. Вводиться жорсткий регламент роботи таксі: не більше ніж два пасажири на задньому сидінні. Встановлено контроль на в’їздах і виїздах в Тбілісі, Кутаїсі, Батумі, Поті, Зугдіді, Руставі, Телаві і Ахалціхе.

На сьогодні кількість підтверджених випадків COVID-19 у Грузії складає 108, одужали 20 пацієнтів, летальних випадків немає. На карантині перебувають понад 5 тисяч громадян, під наглядом лікарів у стаціонарах – 263.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG