Доступність посилання

ТОП новини

В Італії на коронавірус захворіла 26-річна українка – дипломати


Люди в захисних масках дезинфікують руки на центральному залізничному вокзалі в Мілані, Італія
Люди в захисних масках дезинфікують руки на центральному залізничному вокзалі в Мілані, Італія

Першою серед громадян України захворіла на коронавірус COVID-19 дівчина, яка працює в Італії, повідомила Радіо Свобода речниця Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко.

«За інформацією, наданою генеральним консульством України в Неаполі, станом на сьогодні підтверджено один випадок захворювання на коронавірус серед громадян України. Це громадянка 26 років, яка працює на півночі Італії і приїхала на південь відвідати батьків. Наразі дівчина перебуває в інфекційному відділенні лікарні в Неаполі. Її стан некритичний, втім, офіційний позитивний результат на коронавірус має бути підтверджений клінікою в Римі. Родичі та близькі, яких вона провідувала, перебувають на карантині. Генеральне консульство України в Італії тримає постійний контакт із місцевим штабом», – повідомила Катерина Зеленко.

Кількість випадків зараження новим коронавірусом станом на 27 лютого сягнула 82 164, майже 33 тисячі одужали. Про це свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса.

Число летальних випадків зросло до 2801.

Все більше нових випадків інфікування реєструють в Європі.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG