Доступність посилання

ТОП новини

Росія оголосила персоною «нон-ґрата» співробітника генконсульства України в Санкт-Петербурзі


Москва заявляє, що зробила це у відповідь на «недружній» крок Києва щодо російського співробітника із консульства у Львові
Москва заявляє, що зробила це у відповідь на «недружній» крок Києва щодо російського співробітника із консульства у Львові

Росія оголосила персоною «нон-ґрата» співробітника генконсульства України в Петербурзі у відповідь на аналогічні дії Києва щодо російського представника у Львові, повідомили російські ЗМІ з посиланням на МЗС Росії.

«Ще в травні 2019 року українські спецслужби влаштували чергову провокацію, безпідставно оголосивши співробітника генерального консульства Росії у Львові «нон-ґрата», – заявили в МЗС Росії, додавши, що українська сторона три місяці «зволікала з оприлюдненням цієї інформації».

Російські дипломати стверджують, що доказів «протиправної діяльності» співробітника російського генконсульства українська сторона не надала.

«У відповідь на подібний недружній і невмотивований крок Києва російська сторона була змушена на основі взаємності оголосити персоною «нон-ґрата» співробітника генерального консульства України в Санкт-Петербурзі», – йдеться в повідомленні.

13 серпня Служба безпеки України повідомила про видворення з України «російського розвідника», який працював під дипломатичним прикриттям генконсульства Росії у Львові.​ За даними українських спецслужб, чоловік із допомогою завербованого військового пенсіонера збирав секретну інформацію на замовлення російських спецслужб. Останні це публічно не коментували.

XS
SM
MD
LG