Доступність посилання

ТОП новини

Коронавірус: першу хвору росіянку виявили на борту круїзного лайнера


Напередодні з борту Diamond Princess евакуювали понад 400 громадян США
Напередодні з борту Diamond Princess евакуювали понад 400 громадян США

У громадянки Росії, яка перебуває на борту круїзного лайнера Diamond Princess, виявили коронавірус COVID-19, повідомило 17 лютого російське посольство в Японії. Це перший відомий випадок зараження громадянки Росії не тільки на борту корабля, а й взагалі.

За повідомленням, жінку доправлять до японської лікарні.

Раніше в Росії зафіксували два випадки захворювання на коронавірус, але обидва хворих були громадянами Китаю. Відомо, що вони вже вилікувалися.

Читайте також: Канада направила літак для евакуації своїх громадян з Diamond Princess​

Напередодні з борту Diamond Princess евакуювали понад 400 громадян США. Вони вже приземлилися на території Сполучених Штатів, де на них чекає 14-денний карантин. Ті американські громадяни, які вже захворіли, лікуються в Японії.

На борту судна лишається понад 3 тисячі людей. За даними МЗС, серед них перебувало 25 громадян України, у двох з них виявили коронавірус.

Вранці 17 лютого японська влада оголосила про ще 70 інфікованих на борту корабля Diamond Princess, що стоїть на карантині біля берегів країни, загальна кількість випадків зараження на лайнері зросла до 355.

Станом на ранок 17 лютого, за даними Національної комісії охорони здоров’я Китаю, в цій країні кількість підтверджених випадків захворювання складає 70 548, померли 1770 людей.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG