Доступність посилання

ТОП новини

На КПВВ «Станиця Луганська» в бік ОРДЛО залишаються заблокованими близько 50 людей


На КПВВ «Станиця Луганська» продовжують перебувати 46 людей, яким треба потрапити додому на окуповану територію, повідомила Радіо Свобода Олена Грекова, керівниця Сєвєродонецького офісу благодійного фонду «Право на захист».

«Люди прибувають знову, станом на сьогоднішній ранок, їх було вже 46 осіб. 1 квітня пропустили 27 осіб. У всіх вказували причину перетину – «возз’єднання сім’ї». Але перших пропустили, після того, як вони змогли домовиться з Луганськом. Там виникла така ситуація, що в списку була 31 особа, але хтось не прийшов. А пропускали тільки за списками. На даний момент немає узгодження з тією стороною, що вони людей впустять», – повідомила Грекова.

За її словами, українська сторона погодилася пропустити через КПВВ людей, що прагнуть потрапити додому, але окупаційна влада в Луганську ще не узгодила списки і не надала гарантій, що впустить людей на свій бік КПВВ.

Через закриття КПВВ на картин, люди з обох боків лінії розмежування залишилися заблокованими. Як повідомляло Радіо Донбас.Реалії, на КПВВ «Станиця Луганська» вже понад тиждень близько 50 осіб намагаються перетнути лінію розмежування, щоб потрапити додому. Люди змушені власним коштом винаймати житло і щодня приходити на КПВВ, просити про дозвіл перетину лінії зіткнення.

У подібній ситуації опинилися ще 5 людей на КПВВ «Майорське» в Донецькій області. Як повідомили у Військово-цивільній адмістрації селища Зайцеве, люди змушені були шукати тимчасове житло і пооселитись тимчасово у двох приватних будинках. Громадяни, які прибули, та власники житла, надали письмові зобов’язання не покидати територію подвір’я 14 діб.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG