Доступність посилання

ТОП новини

У Криму попереджають про кислотні дощі після викидів в Армянську


Жителі Армянська після хімічних викидів, 4 вересня 2018 року
Жителі Армянська після хімічних викидів, 4 вересня 2018 року

Жителів анексованого Криму попереджають про кислотні дощі після хімічних викидів в Армянську, повідомляє кореспондент проект Радіо Свобода Крим.Реалії.

За його даними, попередження поширюють через смс і по телефону. У них заявляють, що після кислотного дощу шкіра покривається пухирями. Крім того, рекомендують не виходити під дощ, закривати вікна, остерігатися випарів.

У Криму протягом доби 6 вересня прогнозують сильні зливи і грози, повідомляє Гідрометцентр.

Рятувальники закликають жителів півострова утриматися від поїздок і за можливості залишатися в квартирі або на роботі.

Читайте також: Денісова: північ окупованого Криму близька до екологічної катастрофи

Жителі Армянська продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах у повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час після викидів, що сталися в ніч з 23 на 24 серпня.

4 вересня фактична влада анексованого Криму оголосила, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, у зв’язку з цим на два тижні призупинили роботу заводу «Кримський титан». Крім того, почалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму.

Токсичні викиди у Криму: дітей вивозять із Армянська – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

Фактична влада Криму заявила, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є випаровування вмістукислотонакопичувача, використовуваного «Кримським титаном».

Водночас у Міноборони України заявляють, що викид хімічних речовин на території анексованого Криму стався через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового та содового заводів.

XS
SM
MD
LG