Доступність посилання

ТОП новини

Кучма в Мінську назвав умови зняття торговельних обмежень щодо ОРДЛО


Представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма
Представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма

Рада національної безпеки і оборони може переглянути торговельні обмеження щодо окремих районів Донецької та Луганської областей після повернення українських активів в українське правове поле, заявив представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма після засідання 19 червня в Мінську.

«Вся наша робота має бути дорогою з двостороннім рухом, всі процеси повинні відбуватися виключно на засадах обопільності. Тільки після повернення українських активів в українське правове поле може йтися про перегляд рішення РНБО щодо впровадження торгівельних обмежень по відношенню до ОРДЛО», – процитувала слова Кучми у Facebook його речниця Дарка Оліфер.

Ключовими темами переговорів у Мінську залишаються питання безпеки, обміну утримуваними особами та інші.

«Безпековій підгрупі доручено опрацювати підготовку до так званого «хлібного перемир’я». В цих умовах Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повинна отримати надійний та безпечний доступ по всій території України згідно з її мандатом», – вказала речниця представника України.

Про будь-які досягнуті рішення 19 червня учасники переговорів не повідомляли.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську заплановане на 2 липня.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей із усіх його боків, майже 30 тисяч – поранені.

XS
SM
MD
LG