Доступність посилання

ТОП новини

Рада США з географічних назв схвалила заміну назви столиці України з «Kiev» на «Kyiv» – посольство


Відповідні зміни до офіційних баз Ради США з географічних назв будуть внесені 17 червня
Відповідні зміни до офіційних баз Ради США з географічних назв будуть внесені 17 червня

Рада США з географічних назв розглянула звернення посла України в США Валерій Чалий та одностайно ухвалила рішення про заміну офіційної назви столиці України з «Kiev» на «Kyiv» у міжнародній базі. Про це повідомили 12 червня у посольстві України в США.

Зазначається, що відповідні зміни до офіційних баз Ради США з географічних назв будуть внесені 17 червня.

«Це рішення є надзвичайно важливим та дає поштовх, щоб виправити офіційну назву столиці України і поза межами США, зокрема на міжнародних рейсах та в іноземних аеропортах у всьому світі, адже міжнародні організації, включаючи Міжнародну асоціацію авіаційного транспорту (IATA), посилаються саме на офіційні назви з бази Ради з географічних назв США», – мовиться у повідомленні.

На початку жовтня минулого року Міністерство закордонних справ України розпочало онлайн-кампанію #CorrectUA, в рамках якої звертається до іноземних ЗМІ та іноземних аеропортів з метою коригування правопису міста Київ (#KyivNotKiev). Чимало європейських столиць і міст вже підтримали цю ініціативу.

Під час перебування України в складі СРСР в англомовних засобах інформації закріпилася транслітерація назви української столиці у спосіб, який відповідав російській вимові, тобто Kiev. Українська влада наполягає, що нині правильно передавати назву близько до вимови, властивої українській мові, тобто Kyiv.

XS
SM
MD
LG