Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Болгарії ухвалив рішення про екстрадицію фігуранта справи про вбивство Гандзюк


Андрій Мурашкін, Владислав Мангер, Олексій Левін
Андрій Мурашкін, Владислав Мангер, Олексій Левін

У Болгарії суд ухвалив рішення про екстрадицію в Україну Олексія Москаленка (Левіна), підозрюваного у причетності до вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

За словами болгарського прокурора Георгія Чиньова, суд визнав клопотання про екстрадицію Левіна обґрунтованим. Захист Левіна може оскаржити це рішення. Апеляцію суд має розглянути протягом семи днів.

«Щоб забезпечити фактичну передачу особи, суд також ухвалив рішення про його арешт», – розповів прокурор.

Раніше президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим висловив сподівання на швидке вирішення питання екстрадиції підозрюваного в причетності до нападу на активістку Катерину Гандзюк Олексія Москаленка (Левіна).

27 січня суд міста Бургас у Болгарії заарештував на 40 діб Олексія Москаленка (Левіна), імовірного організатора нападу на активістку Катерину Гандзюк, повідомив Офіс генерального прокурора. Його затримали увечері 24 січня. У відомстві розповіли, що заступник генпрокурора Віктор Трепак особисто передав болгарській стороні документи, необхідні для екстрадиції Левіна до України.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні.

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили.

5 серпня набув чинності вирок п’ятьом особам, засудженим до позбавлення волі за вчинення нападу на херсонську активістку.

XS
SM
MD
LG