Доступність посилання

ТОП новини

Гордон: Лукашенко заявив, що дасть «зелене світло» для передачі «вагнерівців» Україні та Росії


Лукашенко (ліворуч) провів телефонну розмову із Зеленським (праворуч) 5 серпня
Лукашенко (ліворуч) провів телефонну розмову із Зеленським (праворуч) 5 серпня

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що дасть «зелене світло» для передачі затриманих бойовиків Україні та Росії, повідомив журналіст Дмитро Гордон в коментарі Білоруській службі Радіо Свобода. 5 серпня Гордон записав з білоруським президентом інтерв’ю.

«Він сказав, що Зеленський просив його передати Україні тих, хто брав участь у боях на Донбасі проти України, і українців у тому числі. Він сказав, що буде дане «зелене світло» прокуратурі та іншим правоохоронним органам Білорусі, які відповідно до білоруських законів зроблять все необхідне для того, щоб винних передати і Росії, і Україні», – заявив Гордон.

29 липня білоруські державні ЗМІ повідомили про затримання 33 бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера». За повідомленнями, вони прибули до Білорусі в ніч із 24 на 25 липня «для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії».

Слідчий комітет Білорусі підозрює затриманих у підготовці масових заворушень напередодні президентських виборів.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше назвав усе це «надзвичайною подією» і звинуватив Росію у «брудних намірах».

5 серпня президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови попросив Лукашенка про екстрадицію затриманих у Білорусі учасників воєнних дій на Донбасі.

XS
SM
MD
LG