Доступність посилання

ТОП новини

Присяжні мають оголосити вердикт Манафорту 16 серпня – ЗМІ


Пол Манафорт
Пол Манафорт

Засідання присяжних у справі екс-глави штабу президента США Дональда Трампа і політконсультанта Пола Манафорта заплановане на ранок 16 серпня, повідомляє The Washington Post. Таке рішення ухвалив окружний суддя Томас Елліс у суді Александрії, штат Вірджинія. Журі присяжних має оголосити свій вердикт у справі про ймовірне приховування мільйонів доларів, зароблених на політичних консультаціях в Україні, з метою ухилення від сплати податків.

До складу присяжних входить шестеро чоловіків та шестеро жінок. Протягом 10 днів вони заслухали у суді показання свідків й аргументи обвинувачення та захисту.

У середу були заслухані виступи з кінцевими заявами, але свідків не викликали. Сам Манафорт відмовився виступати свідком на останньому судовому засіданні.

Манафорта звинувачують у податковому та банківському шахрайстві. Якщо його визнають винним, він може отримати від 8 до 10 років в’язниці.

Пол Манафорт був зокрема політичним консультантом колишнього президента України Віктора Януковича. Влада США стверджує, що під час роботи в Україні у період з 2010 до 2014 року він заробив понад 60 мільйонів доларів.

Процес щодо Манафорта у Вірджинії є першим зі щонайменше двох.

Читайте також: Український вимір найважливішого розслідування для США і Трампа

Другий має стартувати у вересні в столичному окрузі Колумбія, що охоплює місто Вашингтон; головна увага цього процесу буде прикута до політичних питань. У червні 2016 року Манафорт був присутній на зустрічі функціонерів з оточення Трампа з громадянами Росії, які нібито мали в своєму розпорядженні компромат щодо кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер та його команда вже 14 місяців проводять розслідування ймовірного втручання Кремля у вибори в США.

XS
SM
MD
LG