Доступність посилання

ТОП новини

Захист Манафорта заявляє, що проситиме перенести з Вашингтона слухання в другій справі


Суддя заявила, що відбір присяжних у другому провадженні щодо Манафорта розпочнеться 17 вересня
Суддя заявила, що відбір присяжних у другому провадженні щодо Манафорта розпочнеться 17 вересня

Захист колишнього радника передвиборчої кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта 28 серпня заявив, що проситиме перенести з Вашингтона слухання в другому провадженні щодо політтехнолога. За їхніми словами, досудова публічність може зробити присяжних упередженими.

Суддя Емі Берман Джексон заявила, що відбір присяжних розпочнеться 17 вересня, як і було заплановано. Водночас вступні заяви будуть відкладені на тиждень.

Адвокати Манафорта стверджують, що їм потрібно більше часу для аналізу понад 1 600 доказів, які команда спеціального прокурора Роберта Мюллера має намір оприлюднити під час слухань, пов’язаних із наданням Україні послуг із лобіювання й політичного консультування.

Читайте також: Новий суд над Манафортом стане випробуванням для українських лобістів у США – WP

Манафорта звинувачують, зокрема, у тому, що він не зареєструвався як іноземний агент для роботи від імені проросійських політиків в Україні.

Адвокати намагалися перенести далі від Вашингтона й слухання в першому провадженні щодо Манафорта, однак вони все ж відбулися в місті Александрії, штат Вірджинія, що межує з американською столицею.

Під час розгляду тієї справи Манафорта визнали винним за вісьмома пунктами обвинувачення: п’ять із них мають стосунок до ухилення від податків, один – до недекларування іноземних банківських рахунків, як вимагає того закон, та два пункти – до банківського шахрайства.

69-річного Пола Манафорта, колишнього голову передвиборного штабу Дональда Трампа й екс-радника колишнього президента України Віктора Януковича звинувачували в ухилянні від сплати податків на мільйони доларів у період роботи лобістом на українську Партію регіонів (всього політконсультант отримав за цю роботу, за даними слідства, близько 60 мільйонів доларів), а також в банківському шахрайстві й участі в змові з метою обійти банківські і податкові закони США.

XS
SM
MD
LG