Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони уточнили: скасовувати призов не будуть цього року


Згідно з українським законодавством, до армії призивають чоловіків у віці від 18 до 27 років, які не мають відстрочки. Водночас 18 і 19-річні повинні надати письмову згоду на службу в армії
Згідно з українським законодавством, до армії призивають чоловіків у віці від 18 до 27 років, які не мають відстрочки. Водночас 18 і 19-річні повинні надати письмову згоду на службу в армії

Міністерство оборони України заявляє, що відмовлятися від призову громадян України на строкову службу не планують у цьому році. Так у Міноборони відреагували на повідомлення ЗМІ, які з посиланням на виступ заступника міністра оборони Олександра Поліщука на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки повідомили, що в МОУ вирішили відмовитися від скасування призову.

У міністерстві наполягають, що заступник голови відомства заявив, що такі плани стосуються саме 2020 року.

«Водночас деякі ЗМІ не уточнили, що йшлося саме про поточний рік. Так, Олександр Поліщук повідомив, що призов громадян України на строкову службу у 2020 році відбуватиметься планово та у чіткій відповідності до закону», – йдеться в повідомленні.

Як повідомили у пресслужбі МОУ, в подальшому можлива відмова від строкової військової служби в країні розглядатиметься «виключно з урахуванням вітчизняного й іноземного досвіду комплектування збройних сил та формування мобілізаційного резерву, в комплексі з іншими питаннями – як оборонної реформи, так і змін у державі».

Міноборони зазначає, що «будь-які рішення щодо зміну курсу реформ не ухвалювали».

Згідно з українським законодавством, до армії призивають чоловіків у віці від 18 до 27 років, які не мають відстрочки. Водночас 18 і 19-річні повинні надати письмову згоду на службу в армії. Останніми роками призов відбувається у квітні-червні та жовтні-грудні.

XS
SM
MD
LG