Доступність посилання

ТОП новини

Мобілізації через запровадження воєнного стану не буде – Генштаб


Генштаб розраховує на резервістів під час воєнного стану
Генштаб розраховує на резервістів під час воєнного стану

Мобілізації у зв’язку із запровадженням воєнного стану не буде, повідомив заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Родіон Тимошенко.

«Мобілізації не буде. У нас є резервісти. Є оперативний резерв першої черги і другої. Першої черги – це люди до 40 років, які пройшли відповідну підготовку, вони приписані до військових частин, знають свого командира військової частини і готові до виконання бойових завдань. Оперативний резерв другої черги – це особовий склад до 50 років, який піде на доукомплектування стратегічного резерву. Поки що мова йде про оперативний резерв першої черги», – сказав Тимошенко.

Які можуть бути обмеження, якщо запровадять воєнний стан? - відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00

25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три кораблі. Шістьох українських військових поранено, двоє у важкому стані (Росія заявляє, що надала медичну допомогу трьом пораненим, про інших трьох не згадувала).

26 листопада Верховна Рада проголосувала за запровадження воєнного стану терміном на 30 діб у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії та в 10 областях. Це Вінницька, Луганська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська.

28 листопада президент Петро Порошенко підписав документ.

XS
SM
MD
LG