Доступність посилання

ТОП новини

Протокол лікування COVID-19 розширять – МОЗ


Група лікарів, які працюють над протоколом, подовжують розглядати різні варіанти і слідкують за тим, що відбувається у світі, повідомив міністр Максим Степанов
Група лікарів, які працюють над протоколом, подовжують розглядати різні варіанти і слідкують за тим, що відбувається у світі, повідомив міністр Максим Степанов

Затверджений Міністерством охорони здоров’я України державний протокол лікування хворих на спричинене коронавірусом захворювання COVID-19 найближчим часом буде розширений переліком нових лікарських препаратів, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Група лікарів, які працюють над протоколом, подовжують розглядати різні варіанти і слідкують за тим, що відбувається у світі. Я думаю, що на цьому тижні він буде ще доповнений відповідними лікарськими засобами, схемами лікування», – сказав міністр в ефірі телеканалу «1+1».

За словами міністра, у створенні протоколу лікування випадків коронавірусної інфекції брали участь фахівці з різних галузей медицини, зокрема, реаніматологи, кардіологи.

«Взяли протоколи країн Європейського союзу, Сполучених Штатів, Китаю і створили той протокол лікування, який ми всі бачили і який був затверджений моїм наказом. Наразі у світі не існує жодного препарату, в якому були б покази до COVID-19. Все це лише доказова сучасна медицина», – сказав Степанов.

Минулого тижня Міністерство охорони здоров’я затвердило єдиний державний протокол лікування для хворих на COVID-19.

Станом на 22:00 5 квітня в Україні підтвердили 1308 випадків захворювання на COVID-19, 37 людей померли, повідомили у Центрі громадського здоров’я. 28 людей одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG