Доступність посилання

ТОП новини

«Ціла область під питанням» – Зеленський про відсутність COVID-19 на Миколаївщині


Напередодні на Миколаївщині перебували представники Міністерства охорони здоров’я з інспекцією
Напередодні на Миколаївщині перебували представники Міністерства охорони здоров’я з інспекцією

Президент України Володимир Зеленський закликає «негайно розібратися» з ситуацією в Миколаївській області, де не зафіксовано жодного випадку захворювання на COVID-19.

Зеленський сказав про це 10 квітня на нараді щодо боротьби з коронавірусом, повідомляє його пресслужба. За повідомленням, Зеленського поінформували, що на Миколаївщині проводиться дуже мала кількість тестувань, і є питання до якості засобів, за допомогою яких роблять аналізи.

«Ціла область у нас залишається під питанням. Ми не знаємо, скільки людей там можуть бути хворими на COVID-19, а відтак не можемо оцінити ризиків поширення хвороби. Негайно, просто негайно, без затримок необхідно розібратися з цим», – сказав президент.

Напередодні на Миколаївщині перебували представники Міністерства охорони здоров’я з інспекцією.

Як повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, МОЗ рекомендувало Миколаївській області усунути порушення в алгоритмі тестування на коронавірусну інфекцію.

«Відстежили всі алгоритми роботи від дзвінка пацієнта до доставки зразків. Маємо певні проблеми в цьому алгоритмі, певні порушення. Надали рекомендації. Думаю, вони будуть відразу враховані, і ситуація в Миколаївській області щодо збільшення кількості тестувань буде покращена», – сказав Ляшко.

Крім того, за його словами, зразки хворих, які перебувають у лікарнях Миколаївської області, направили в іншу область для проведення паралельного дослідження, щоб встановити наявність чи відсутність приховування даних щодо захворюваності в області.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG