Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ зареєструвала провадження щодо співробітників НАБУ за заявою Демчини – Служба безпеки


14 вересня НАБУ заявило, що підготувало повідомлення Демчині про підозру в незаконному збагаченні
14 вересня НАБУ заявило, що підготувало повідомлення Демчині про підозру в незаконному збагаченні

Генеральна прокуратура України розглянула заяву першого заступника Служби безпеки України Павла Демчини й зареєструвала 13 вересня кримінальне провадження стосовно співробітників Національного антикорупційного бюро, повідомив прес-центр СБУ.

За версією Служби безпеки, співробітники НАБУ «обґрунтовано підозрюються» у втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу та притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності.

14 вересня НАБУ заявило, що підготувало повідомлення Демчині про підозру в незаконному збагаченні. У бюро вважають, що офіційні доходи першого заступника голови СБУ були неспівмірними з витратами.

За день до цього Служба безпеки України повідомила, що Демчина звернувся до Генеральної прокуратури України через «вчинення кримінальних правопорушень» співробітниками Національного антикорупційного бюро України.

Посадовець СБУ стверджував, що текст підозри ґрунтується винятково на внесених до нього «недостовірних даних» та «вигадок детективів».

У НАБУ відкрили провадження у березні 2017 року після того, як журналісти проекту «Слідство.Інфо» показали автопарк та будинок під Києвом, які належать матері дітей Павла Демчини Ользі Воловчук, і виявили, що офіційних доходів їй для цього не вистачило б.

У ЗМІ 40-річного генерал-майора Демчину називають наближеним до соратника президента Ігоря Кононенка і «смотрящим» за СБУ від партії влади. Програма журналістських розслідувань «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший») виявила, що родичі Павла Демчини, які проживають на Рівненщині, заселилися в маєтки, вартість яких неспівмірна з їхніми скромними доходами.

XS
SM
MD
LG