Доступність посилання

ТОП новини

Нідерланди відкликають понад пів мільйона неякісних масок із Китаю


Маска стандарту FFP2
Маска стандарту FFP2

Близько 600 тисяч масок стандарту FFP2, переданих до лікарень у Нідерландах, були відкликані після випробувань, які показали, що вони не захищають обличчя або мають несправні фільтри. Нещодавно Нідерланди купили в Китаї 1,3 мільйона масок.

Неякісні маски були розподілені в кілька лікарень, які зараз борються зі спалахом COVID-19, повідомляє інформагенція AFP та нідерландські засоби інформації. Міністерство охорони здоров'я Нідерландів призупинило розподіл решти замовлення.

«Другий тест також показав, що маски не відповідають нормам якості. Зараз було вирішено не використовувати жоден із цих вантажів», – цитує AFP заяву міністерства.

Китайський виробник доставив маски до Нідерландів 21 березня. Китай надсилає мільйони масок та медичних матеріалів до країн світу для боротьби зі спалахом COVID-19. Серед країн, які отримують поставки з Китаю, є Сербія, Ліберія, Франція, Філіппіни, Чехія, а також Україна.

За останніми даними, в Нідерландах є понад 9 700 підтверджених випадків COVID-19. Понад 630 людей у цій країні померли через новий коронавірус.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG