Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові повідомили про становище на фронті на Донбасі за день


Зруйнований обстрілами бойовиків будинок у Гнутові (архівне фото). Це село зазнало обстрілу і 17 грудня
Зруйнований обстрілами бойовиків будинок у Гнутові (архівне фото). Це село зазнало обстрілу і 17 грудня

У прес-центрі Об’єднаних сил, що ведуть операцію проти російських гібридних сил на окупованій частині Донбасу, повідомили про те, яким був перебіг подій на фронті протягом дня станом на 18-у годину.

За цим повідомленням, протягом дня втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає, противник лише один раз порушив режим припинення вогню, при цьому випадків застосування озброєння, забороненого мінськими угодами, не зафіксовано.

Згаданий обстріл відбувся біля села Гнутове біля Маріуполя, мовиться в повідомленні.

«Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових», – запевнили у прес-центрі.

У підтримуваному і спрямовуваному Росією незаконному збройному сепаратистському угрупованні «ДНР», що захопило частину Донецької області і визнане в Україні терористичним, заявили, що українські силовики обстріляли його позиції в селищі Спартак на околиці окупованого Донецька.

Про втрати бойовики нічого не згадують.

В аналогічному угрупованні «ЛНР», що діє на частині Луганщини, своїх заяв про становище на фронті протягом дня не робили.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила про чергове «безстрокове і стале» припинення вогню, починаючи з півночі 29 серпня, цього разу у зв’язку з початком навчального року. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже принаймні п’ята спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Нині ведуться розмови про оголошення чергового перемир’я, новорічно-різдвяного.

Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч 300 людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

XS
SM
MD
LG