Доступність посилання

ТОП новини

Угорський прем’єр Орбан критикує «недемократичну» Європу через проблему мігрантів


Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який представляє праві сили, розкритикував держави Західної Європи, які назвав «недемократичними» за їхню політику щодо мігрантів.

«На Заході існує лібералізм, але демократії там немає», – сказав Орбан на зустрічі з етнічними угорцями в Румунії. Він сказав, що цензура «стала звичайною практикою» в Західній Європі і що ці країни наклали на себе «обмеження свободи слова».

Орбан назвав Єврокомісію «символом невдачі». За його словами, на виборах до Європейського парламенту в наступному році домінуватиме «одна серйозна загальна тема – імміграція». Орбан закликав праві партії об’єднати зусилля, щоб «зосередити всю увагу на європейських виборах 2019 року» і поставити міграцію на перше місце в порядку денному. Він сказав, що політична еліта ЄС не змогла захистити Європу від мусульманської імміграції.

У квітні партія Віктора Орбана «Фідес» перемогла на виборах у парламент, а сам Орбан обійняв посаду голови уряду втретє поспіль. Орбан належить до тих лідерів країн Євросоюзу, які виступають проти імміграції. Угорщина побудувала загородження на кордоні і схвалила закони проти мігрантів, а також виступила проти діяльності мігрантських організацій.

XS
SM
MD
LG