Доступність посилання

ТОП новини

На «Оскар» від України претендуватиме фільм «Донбас» Сергія Лозниці – комітет


Hежисер Сергій Лозниця, чий фільм «Донбас» претендуватиме на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар»
Hежисер Сергій Лозниця, чий фільм «Донбас» претендуватиме на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар»

Повнометражний ігровий фільм «Донбас» режисера Сергія Лозниці претендуватиме на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою». Таке рішення оприлюднив 29 серпня Український Оскарівський комітет на сторінці у Facebook.

Фільм «Донбас» створювався в копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Українським копродюсером був Денис Іванов та кінокомпанія «Артхаус Трафік».

Сценарій фільму заснований на документальних матеріалах. У ньому розповідають про події, що відбувалися на сході України. У центрі уваги – «люди, вимушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні та професійні зв'язки, коли речі перестають називатися своїми іменами».

Знімали «Донбас» в Кривому Розі, над картиною працювала велика міжнародна команда, в тому числі росіяни.

Світова прем’єра фільму «Донбас» відкрила офіційну конкурсну програму Un Certain Regard («Особливий погляд») цьогорічного Каннського кінофестивалю. Стрічка отримала приз за найкращу режисерську роботу.

Читайте також: Український фільм «Донбас» отримав нагороду в Каннах

В український прокат стрічка вийде 18 жовтня 2018 року.​

Цього року у національному відборі на «Оскар» брали участь такі фільми: «Брама» Володимира Тихого, «Вулкан» Романа Бондарчука, «Донбас» Сергія Лозниці, «Кіборги» Ахтема Сеітаблаєва, «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк та «Міф» Леоніда Кантера та Івана Яснія.

Оскарівський комітет приймав заявки на участь в національному відборі з 1 до 15 серпня, а з 16 по 28 серпня їх переглядав.

91-а церемонія вручення премії «Оскара» за досягнення у галузі кінематографу за 2018 рік відбудеться 24 лютого 2019 року в Лос-Анджелесі, США.

Минулого року від України на «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» претендував фільм «Рівень чорного», але він не потрапив до шорт-листа премії.

XS
SM
MD
LG