Доступність посилання

ТОП новини

Печерський суд обирає запобіжний захід Медведчуку


На запитання журналістів, чи готовий він до арешту, Віктор Медведчук попросив «не хвилюватися»
На запитання журналістів, чи готовий він до арешту, Віктор Медведчук попросив «не хвилюватися»

У вівторок 12 жовтня Печерський районний суд Києва розглядає запобіжний захід лідеру «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Раніше Медведчуку вручили клопотання про зміну запобіжного заходу із домашнього арешту на взяття під варту із можливістю внесення застави у вигляді одного мільярда гривень. Медведчук заявив, що не має таких коштів, адже його рахунки заблоковані.

На запитання журналістів, чи готовий він до арешту, він попросив «не хвилюватися»:

«І прокурори нехай теж не хвилюються. Все взяв. До всього готовий. Все робитиму, як встановив закон. При цьому, надалі продовжуватиму боротися із цією владою. Так, як і боровся. Власне, так, як і продовжує боротися наша партія».

Лідер «ОПЗЖ» відкидає будь-які звинувачення у свій бік і називає справу проти нього політичною.

Його соратник Нестор Шуфрич, який теж прибув до суду, сказав журналістам Радіо Свобода:

«Я думаю, що це заради відволікання уваги від тих проблем, які є сьогодні. Це і «офшорний скандал», і ситуація з Разумковим, і отруєння Антона (народного депутата Антона Полякова – ред.). Провал з антиковідними усіма діями... До речі, ця справа є дуже абсурдною. Хочуть притягнути до відповідальності людину, яка посприяла в 2014-му році виключно контактами по телефону щодо поставок українського вугілля з державних підприємств на державні електростанції».

Читайте також: Баканов: у СБУ відпрацьовують «версію причетності Порошенка та Гонтаревої» до нової справи Медведчука

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова 8 жовтня повідомила про оголошення нової підозри депутату Верховної Ради Віктору Медведчуку. Ця підозра стосується статей про державну зраду та сприяння діяльності терористичних організацій.

Віктора Медведчука вже підозрюють у державній зраді і порушенні законів і звичаїв війни. Йому загрожує від 12 років в’язниці до довічного ув’язнення. Серед висунутих йому раніше звинувачень є замах на розкрадання природних ресурсів, передача російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю, антиукраїнська діяльність. Наразі він перебуває під домашнім арештом.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG