Доступність посилання

ТОП новини

Пхеньян не обговорює зі США відмову від ядерної зброї – посол


Кім Сонг звинуватив США в тому, що запропонований ними «витриманий та змістовний діалог» виявився лише «трюком, аби виграти час»
Кім Сонг звинуватив США в тому, що запропонований ними «витриманий та змістовний діалог» виявився лише «трюком, аби виграти час»

Денуклеаризації Корейського півострова немає в порядку денному переговорів Північної Кореї з Вашингтоном, заявив 7 грудня посол цієї країни в Організації Об’єднаних Націй Кім Сонг.

Виступаючи в Нью-Йорку, Кім звинуватив США в тому, що запропонований ними «витриманий та змістовний діалог» виявився лише «трюком, аби виграти час» на користь внутрішньополітичного американського порядку денного.

«Ми більше не потребуємо тривалих переговорів зі США. І денуклеаризація вже зникла з переліку обговорюваних тем», – заявив Кім.

7 грудня президент США Дональд Трамп провів телефонну розмову з президентом Південної Кореї Мун Дже Іном.

Читайте також: Північна Корея запустила дві ракети малої дальності​

Політики домовилися й надалі тиснути на Північну Корею з вимогою діалогу і зійшлися на тому, що ситуація на Корейському півострові «серйозна», повідомила пресслужба південнокорейського лідера.

Президент США Дональд Трамп і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин провели два саміти, але прогресу в ключових питаннях не досягли. Трамп і Кім також провели коротку зустріч у демілітаризованій зоні, яка розділяє Північну і Південну Кореї.

Пхеньян заявив, що перед денуклеаризацією мають бути зняті всі фінансові санкції, запроваджені США проти КНДР.

Два лідери домовились відновити переговори, хоча ані дата, ані місце наразі не визначені.

XS
SM
MD
LG