Доступність посилання

ТОП новини

Поліція склала понад 3000 адмінпротоколів за порушення правил карантину


Правоохоронці на патрулюванні в Оболонському районі Києва, березень 2020 року
Правоохоронці на патрулюванні в Оболонському районі Києва, березень 2020 року

У Нацполіції повідомили, що за минулу добу правоохоронці склали 152 адміністративні протоколи про порушення правил щодо карантину.

«Загалом із початку карантинних заходів працівники поліції склали 3120 адмінпротоколів. Також відкрито 33 кримінальні провадження: 19 за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України та 14 – пов’язані з порушенням карантинних заходів», – йдеться в повідомленні.

У поліції нагадали, що для забезпечення карантинного режиму та охорони публічної безпеки на службі перебуває понад 18700 правоохоронців.

Раніше сьогодні у поліції повідомляли, що від початку карантину в Україні правоохоронці перевірили 344 повідомлення про можливі протиправні дії, зокрема онлайн-шахрайство при купівлі засобів індивідуального захисту, та виявила 228 фактів розміщення на інформаційних ресурсах «неправдивої або провокаційної» інформації про пандемію коронавірусу.​ Повідомлялось, що кіберполіція ідентифікувала 116 осіб, які цю інформацію поширювали​.

25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин і ввів надзвичайний стан у всіх регіонах до 24 квітня.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG