Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко «був змушений негайно повернутися» з Туреччини після заяви ДБР


Петро Порошенко заявляє, що справа проти нього «не має юридичної ваги»
Петро Порошенко заявляє, що справа проти нього «не має юридичної ваги»

П’ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко заявляє, що достроково повертається в Україну з Туреччини, де перебував із візитом, після того, як Державне бюро розслідувань України повідомило про направлення у Генеральну прокуратуру проєкту повідомлення про підозру щодо нього.

«Щойно я почув феєричну дурість, яку оприлюднив голова ДБР. Оскільки я перебував із візитом до Турецької Республіки, вимушений був скасувати декілька зустрічей і негайно повернутися в Україну. Повернутися, щоб продемонструвати: вони нікого не залякають, в них нічого не вийде», – написав Порошенко 18 листопада в телеграмі.

За його словами, справа проти нього «не має юридичної ваги».

«Звинуватити п’ятого президента України в захопленні державної влади – це смішно. Може, вони мають на увазі часи Януковича, і пан Труба з паном Портновим вирішили захищати Януковича? Хто зацікавлений у цьому провадженні? Ну, звичайно, що пан Труба є лише виконавцем. Замовником є колишня команда Януковича, яка з’являється зараз не тільки у своїх телеграм-каналах, але і в органах влади», – заявив експрезидент.

Державне бюро розслідувань України 18 листопада повідомило, що направилo у Генеральну прокуратуру проєкт повідомлення про підозру п’ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку.

«Проєкт підозри підготовлено й направлено до прокуратури в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року.
У документі ідеться про підозру п’ятого президента України у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 109 та частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України», – мовиться у повідомленні.

Слідчі бюро також направили до прокуратури проєкт подання до Верховної Ради щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Петра Порошенка, який нині є чинним народним депутатом.

9 жовтня до 13 зросла кількість проваджень у ДБР щодо п’ятого президента України Петра Порошенка, останнім із них стало провадження щодо недекларування доходів.

Колишній президент раніше заявляв, що справи, в яких він фігурує, інспіровані колишнім першим заступником голови адміністрації президента-втікача Януковича Андрієм Портновим і є «яскравим підтвердженням того реваншу, який сьогодні, як ракова пухлина, намагається поширюватися Україною».

XS
SM
MD
LG