Доступність посилання

ТОП новини

Пожежа на межі з Києвом: КМДА попереджає про ймовірність забруднення повітря


Пожежа виникла 26 червня в селі Петропавлівська Борщагівка на території складу секонд-хенду
Пожежа виникла 26 червня в селі Петропавлівська Борщагівка на території складу секонд-хенду

У Києво-Святошинському районі Київської області увечері 26 червня зайнялися склади секонд-хенду, продукти горіння можуть потрапити до Святошинського району, попереджає Київська міська державна адміністрація.

«Наразі вітер західний, при таких погодних умовах є загроза потрапляння продуктів горіння у Святошинський район міста Києва. Аварійно-рятувальні служби та екологи роблять системно заміри повітря, наразі перевищень немає», – йдеться в повідомленні.

Тим не менш, у КМДА радять мешканцям району в разі задимленості обмежити перебування на відкритому повітр, тримати вікна зачиненими або завішувати їх вологою тканиною, уникати дощу і підвищити вживання рідини.

Читайте також: Рятувальники: всюди, крім Західної України, переважає надзвичайна небезпека пожеж

«Якщо у вас з’явилася задишка, кашель або безсоння, необхідно звернутися до лікаря», – нагадують у КМДА.

За даними волонтерського проекту «Індекс якості повітря у Києві», індекс забрудненості повітря у Святошинському районі столиці становить 61 і класифікується як такий, що «становить небезпеку для людей з респіраторними захворюваннями».

У Державній службі з надзвичайних ситуацій Київської області уточнюють, що пожежа виникла о 19:30 26 червня в селі Петропавлівська Борщагівка на території складу секонд-хенду на площі 2,5 квадратних кілометри. Ніхто не постраждав, загрози перекидання на сусідні будівлі, за даними рятувальників, немає.

XS
SM
MD
LG