Доступність посилання

ТОП новини

Принц Гаррі і Меган Маркл втратили статус членів королівської сім’ї


Принц Гаррі і його дружина Меган Маркл
Принц Гаррі і його дружина Меган Маркл

Онук британської королеви Єлизавети Гаррі і його дружина Меган Маркл 31 березня офіційно склали з себе повноваження членів королівської сім'ї. Про це пара написала прощальний допис на своїй офіційній сторінці в Instagram – Sussex Royal.

«Як ми всі відчуваємо, світ в цей момент здається надзвичайно тендітним. Проте, ми впевнені, що у кожної людини є потенціал і можливість змінити ситуацію – як це видно зараз у всьому світі, у наших сім'ях, наших спільнотах і на передовій – разом ми можемо підтримати один одного... Хоча ви більше нас тут не побачите, наша робота триватиме. Дякуємо цій спільноті – за підтримку, натхнення і загальне прагнення зробити світ кращим. Ми з нетерпінням чекаємо на швидке возз’єднання з вами», – написала пара, зазначивши водночас, що більше цей акаунт не вестиме.

Як повідомив прессекретар, перестане оновлюватися також сайт SussexRoyal.com. Найближчі кілька місяців Меган і Гаррі будуть «сконцентровані на своїй сім'ї» і продовжать робити все, що в їхніх силах, щоб підтримувати благодійні організації, з якими співпрацюють, а також розвивати свій власний новий благодійний проект.

Гаррі і Меган формально збережуть титули, але більше ними не користуватимуться. Гаррі зберігає шосте місце в черзі престолонаслідування, а його десятимісячний син Арчі – сьоме.

Раніше подружжя переїхало з канадського Ванкувера на постійне місце проживання до американського Лос-Анджелеса.

XS
SM
MD
LG