Доступність посилання

ТОП новини

Путін дещо пом’якшив суперечливу пенсійну реформу в Росії


Російський президент Володимир Путін виступив з телезверненням про пенсійну реформу 29 серпня 2018 року
Російський президент Володимир Путін виступив з телезверненням про пенсійну реформу 29 серпня 2018 року

Президент Росії Володимир Путін 29 серпня дещо пом’якшив умови суперечливої пенсійної реформи, заявивши, що пенсійний вік для жінок повинен бути збільшений на п’ять років замість пропонованих восьми.

Пропозиція уряду щодо підвищення пенсійного віку для чоловіків і жінок після того, як була оголошена в червні, викликала широке обурення по всій Росії і підірвала популярність Путіна.

Парламент попередньо підтримав план підвищення пенсійного віку до 63 років для жінок і до 65 років для чоловіків. Нині пенсійний вік у Росії становить 55 для жінок та 60 для чоловіків.

Однак Путін у телезверненні заявив, що цей законопроект скоро буде змінено, щоб обмежити збільшення державою пенсійного віку для жінок до 60 років.

«У проекті закону пропонується підвищити пенсійний вік для жінок на вісім років – до 63 років, толі як для чоловіків він збільшується на п’ять років. Звичайно, цього не буде. Це неправильно», – сказав Путін.

Читайте також: У Москві відмовилися узгодити акцію протесту Навального проти пенсійної реформи

Путін також заявив, що жінки з трьома дітьми матимуть право на отримання державної пенсії у віці 57 років. Він встановив вік 56 і 50 років для жінок з чотирма та щонайменше п’ятьма дітьми відповідно.

Російський президент сказав, що реформа є необхідною через серйозні демографічні проблеми країни.

Пенсійна реформа вже спричинила акції протесту в десятках міст Росії.

XS
SM
MD
LG