Доступність посилання

ТОП новини

Путін доручив підготувати «симетричну відповідь» на випробування крилатої ракети в США


При цьому, як заявили в Кремлі, Росія не буде втягнутою у «витратну, руйнівну для її економіки гонку озброєнь»
При цьому, як заявили в Кремлі, Росія не буде втягнутою у «витратну, руйнівну для її економіки гонку озброєнь»

Президент Росії Володимир Путін доручив російським відомствам підготувати «симетричну відповідь» на випробування США крилатої ракети «Томагавк». Як повідомляє 23 серпня пресслужба Кремля, Путін сказав про це на нараді з постійними членами Ради безпеки Росії.

Доручення, зокрема, отримали Міністерство оборони Росії і Міністерство закордонних справ. Вони разом з «іншими профільними відомствами» мають проаналізувати рівень «загрози, створюваної згаданими діями Сполучених Штатів».

«При цьому Росія, як і раніше, відкрита до рівноправного і конструктивного діалогу зі Сполученими Штатами Америки для відновлення довіри і зміцнення міжнародної безпеки», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Рада безпеки ООН обговорила випробування Сполученими Штатами крилатої ракети

Як заявили в Кремлі, Росія не буде втягнутою у «витратну, руйнівну для її економіки гонку озброєнь», попри те, що «для всіх очевидно», що США вийшли з Договору про ракети середньої і меншої дальності, «щоб приховати роботи, які Вашингтон здійснює» в його порушення.

Вашингтон повідомив про випробування крилатої ракети 19 серпня. Це було перше випробування після виходу США з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД). Снаряд пролетів понад 500 кілометрів і вразив ціль.

Раніше Сполучені Штати не могли розробляти ракети наземного базування дальністю від 500 до 5 500 кілометрів через зобов'язання за ДРСМД, укладеного з Радянським Союзом у 1987 році.

США вийшли з угоди 2 серпня 2019 року, пояснивши своє рішення тим, що Росія протягом багатьох років порушувала двосторонні домовленості. Москва звинувачення відкидає, але також зупинила свою участь у договорі.

XS
SM
MD
LG