Доступність посилання

ТОП новини

Супрун помилялася як в. о. голови МОЗ, але зробила багато корисного – Радуцький


Уляна Супрун
Уляна Супрун

Час, коли виконувачкою обов’язків міністрині охорони здоров’я України була Уляна Супрун, був плідним для реформування української системи охорони здоров’я, зазначив у «Суботньому інтерв’ю» Радіо Свобода голова парламентського комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, член фракції партії «Слуга народу» Михайло Радуцький.

«Що стосується пані Уляни, то я це завжди казав. Коли є за що казати «Дякую!», я ніколи не скажу, що вона щось не так робила. Є речі, з якими я не погоджувався, коли вона була в. о. міністра… Мені дуже не подобається система Великої Британії в охороні здоров’я. І в нас були суперечки – не скандали, а співбесіди. Ми разом летіли в літаку до Маямі. Вона у своїх справах, а я у своїх справах. І був час з нею поспілкуватися. Другого разу – це був офіційний візит прем’єра Гройсмана (прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана – ред.) в Ізраїль. Ми були на спільній вечері з урядом Ізраїлю. Там ми трошки спілкувалися. І з її командою ми спілкувалися… В цілому я вважаю, що вона (Супрун – ред.) зробила дуже багато корисного, перебуваючи на цій посаді. Я вам скажу, що це перша в. о. міністра України в охороні здоров’я, яка з помилками, може, не все правильно, але спромоглася хоч якісь закони в медицині протягнути в країні, де останній закон такий, мається на увазі глобальне законодавство, ухвалювалося ще в 1992 році», – констатував Радуцький.

Уляна Супрун, лікар і медичний діяч зі США, була виконувачкою обов’язків міністрині охорони здоров’я України понад три роки – з 1 серпня 2016 року по 29 серпня 2019 року. Вона подала у відставку в день призначення нового прем’єр-міністра Олексія Гончарука й очолюваного ним уряду. Зміна складу Кабміну відбулася після перемоги на виборах Володимира Зеленського, який замінив на посаді президента Петра Порошенка – який 1 липня 2015 року підписав укази про прийняття у громадянство України подружжя Уляни і Марка Супрун.

XS
SM
MD
LG