Доступність посилання

ТОП новини

У РНБО запевнили: санкції щодо заборонених російських соцмереж і сайтів не скасовані


Секретар РНБО Олександр Данилюк
Секретар РНБО Олександр Данилюк

У Раді національної безпеки і оборони України заявили, що санкції щодо заборонених російських соцмереж і сайтів не скасовані. Таке повідомлення на сайті відомства з’явилося через «збільшення кількості повідомлень про ймовірне скасування санкцій».

«Відповідно до закону України «Про санкції», рішення з питань застосування, скасування або внесення змін до санкцій ухвалюються Радою національної безпеки і оборони України виключно на підставі пропозицій Верховної Ради України, президента України, Кабінету міністрів України, Служби безпеки України та Національного банку України. Реалізацію та моніторинг ефективності введених у дію указами президента санкцій, відповідно до рішень РНБО України здійснює Кабінет міністрів України разом із Службою безпеки України та Національним банком України», – нагадали у РНБО.

У відомстві зазначили, що секретар РНБО Олександр Данилюк «звернув увагу зазначених державних органів на необхідність забезпечення неухильного додержання санкцій та моніторингу їх ефективності до завершення терміну їх дії або скасування в установленому законом порядку».

Із весни 2017 в Україні діє заборона на сервіс «Яндекс», а також сайти групи Mail.Ru, російські соцмережі «ВКонтакте» та «Одноклассники». Вони були визначені РНБО як такі, що «загрожують національній безпеці» України.

XS
SM
MD
LG