Доступність посилання

ТОП новини

Держдума Росії підтримала закон, що дозволить запровадити режим надзвичайної ситуації


Москва, 31 березня 2020 року
Москва, 31 березня 2020 року

Держдума Росії ухвалила відразу в трьох читаннях законопроєкти про покарання за порушення карантину і поширення неправдивих повідомлень про коронавірус.

Документи передбачають можливість прем'єр-міністра Михайла Мішустіна оголосити режим надзвичайної ситуації в країні, де за останню добу кількість зареєстрованих випадків захворювання на COVID-19 зросла на 27%.

Максимальним покаранням за порушення карантину будуть сім років позбавлення волі. За поширення фейків – до п’яти років. Максимальне покарання за статтею про порушення карантину передбачено в разі, якщо від наслідків порушення загинули люди.

Тим часом, Міністерство юстиції Росії запропонувало призупинити до 1 червня реєстрацію та розірвання шлюбів через загрозу поширення коронавірусу. Вже заплановані шлюби і розлучення пропонується також перенести на цю дату.

З 30 березня по 5 квітня в десятках міст Росії діє режим самоізоляції. На цей період запроваджене обмеження на роботу ресторанів, магазинів, установ і пересування громадян.

Росіяни везуть коронавірус у Крим?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:29:03 0:00

Оперативний штаб по боротьбі з коронавірусом у Росії повідомив, що число виявлених випадків зараження перевищило дві тисячі. За добу виявлено відразу 500 нових випадків, це максимальний показник.

Загальна кількість підтверджених випадків з початку спалаху досягло 2337. 17 людей померли, 121 особа видужала.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG