Доступність посилання

ТОП новини

У штабах Навального по всій Росії проходять обшуки


Соратники Олексія Навального вважають, що влада Росії хоче унеможливити фінансування регіональних штабів опозиціонера
Соратники Олексія Навального вважають, що влада Росії хоче унеможливити фінансування регіональних штабів опозиціонера

У Росії поліція прийшла з обшуками до співробітників штабів опозиціонера Олексія Навального щонайменше у 18 містах Росії. Правозахисний портал «ОВД Инфо» повідомляє про обшуки у прихильників опозиційного політика в Кемерові, Липецьку, Балакові, Краснодарі, Тюмені, Єкатеринбурзі, Чебоксарах, Хабаровську, Нижньому Новгороді, Воронежі, Пермі, Томську і Новосибірську.

Журналіст «Еха Москви» Олександр Плющев написав про обшуки в Пермі і Бєлгороді.

Поліція також прийшла до координатора штабу в Тамбові, до всіх співробітників штабу Навального в Ростові-на-Дону і до юриста штабу в Пензі, повідомляє «Медіазона». У Санкт-Петербурзі триває обшук у керівників штабу Навального Олександра Шуршева і Ольги Гусєвої. В Іркутську після обшуку затримані координатор і волонтер штабу, повідомляє видання.

За інформацією ЗМІ, майже всі обшуки пов’язані зі справою про відмивання грошей, яку Слідчий комітет Росії порушив проти Фонду боротьби з корупцією (ФБК) на початку серпня.

Раніше цього тижня з обшуками приходили до співробітників штабів Навального в Уфі, Самарі, Пермі, Челябінську і Саранську. Всі вони були пов’язані з кримінальною справою про відмивання грошей.

7 вересня обшуки пройшли в штабі Олексія Навального в Санкт-Петербурзі. Двома днями раніше поліція обшукала офіс ФБК у Москві і студії каналу «Навальний.Live». Обшуки у справі про відмивання грошей також проходили на початку серпня.

Лідер російської опозиції Навальний вийшов із в’язниці – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

За версією російського слідства, співробітники заснованого Олексієм Навальним фонду і особи, які мають відношення до його діяльності, в період з січня 2016 по грудень 2018 року «отримали велику суму грошей в рублях і іноземній валюті, яку треті особи внесли через банкомати на розрахункові рахунки декількох банків».

Соратник Навального Леонід Волков вважає, що влада Росії таким чином хоче унеможливити фінансування регіональних штабів Навального.

XS
SM
MD
LG