Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: заблокована фінансова піраміда, організатори якої привласнили понад 250 млн доларів вкладників


СБУ: за період функціонування піраміди, з початку 2019 року, організатори придбали за незаконно отримані кошти один з островів Дніпровського каскаду
СБУ: за період функціонування піраміди, з початку 2019 року, організатори придбали за незаконно отримані кошти один з островів Дніпровського каскаду

Служба безпеки України повідомила, що заблокувала фінансову піраміду, організатори якої привласнили понад 250 мільйонів доларів вкладників. За даними СБУ, вкладниками стали понад 600 тисяч громадян.

У відомстві стверджують, що до організації фінансової оборудки причетні понад 20 людей. Задіяно більш ніж 100 підконтрольних юридичних осіб.

«За період функціонування піраміди, з початку 2019 року, організатори придбали за незаконно отримані кошти один з островів Дніпровського каскаду з розташованими на ньому об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків вартістю понад 100 тисяч доларів США кожний, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно», – заявили в СБУ.

27 серпня правоохоронці провели 48 обшуків у Київській та Вінницькій областях та в Одесі. Суд наклав арешти на майнові активи підозрюваних: банківські рахунки, рухоме та нерухоме майно, у тому числі оформлені на підконтрольні юридичні особи.

Фігурантам інкримінують легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, та шахрайство з фінансовими ресурсами.

За даними ЗМІ, мова йде про компанію B2B jewelry.

XS
SM
MD
LG