Доступність посилання

ТОП новини

Громадянин Сербії пішки рушив до Москви вітати Путіна


Президент Сербії Александар Вучич (у центрі) вітає співвітчизників зі святом, Белград, 15 лютого 2020 року
Президент Сербії Александар Вучич (у центрі) вітає співвітчизників зі святом, Белград, 15 лютого 2020 року

У Сербії в День державності головним ньюзмейкером став 72-річний Мілован Мілутінович, який пішки вирушив до столиці Росії Москви з міста Ужіце, що в центральній Сербії. Він прагне прибути до російської столиці 9 травня й особисто вітати президента Путіна з Днем перемоги. Мілутінович планує подолати 2640 кілометрів. Він готувався в дорогу упродовж шести місяців. Сербські ЗМІ не уточнюють хто фінансує поїздку цього москвофіла та чи до його заходу причетні державні органи.

День державності, який відзначають у Сербії 15 лютого, встановлений на честь річниці повстання проти турків 1804 року й першої сербської конституції 1835 року.

Президент Сербії Александар Вучич на честь національного свята відзначив державними орденами президента Чеської Республіки Мілоша Земана й австрійського письменника Петера Хандке. Згадані в минулому надавали підтримку режимові колишнього сербського лідера Слободана Мілошевича. Після прибуття до Белграда Земан заявив: «Люблю Сербію. Не люблю Косова». Лауреат нобелівської премії Хандке не приїхав на урочистість.

XS
SM
MD
LG