Доступність посилання

ТОП новини

Трамп подовжив карантин у США через COVID-19


Дональд Трамп очікує, що смертність від захворювання у США сягне свого піку протягом найближчих двох тижнів
Дональд Трамп очікує, що смертність від захворювання у США сягне свого піку протягом найближчих двох тижнів

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп подовжив дію федеральних рекомендацій, які радять громадянам залишатися вдома, ще на 30 днів, до кінця квітня, аби сповільнити поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

На брифінгу 29 березня у Вашингтоні Трамп зазначив, що смертність від захворювання у США, ймовірно, сягне свого піку протягом найближчих двох тижнів.

«Ситуація має піти на спад – і, сподіваюся, дуже відчутно – починаючи з цієї точки», – припустив президент США.

Він додав, що подовжив дію вказівок щодо соціальної дистанції, аби зупинити поширення хвороби. Тим часом у країні набирає темпів масове тестування, щоб встановити більш точну статистику хворих.

Читайте також: Влада Китаю припускає другу хвилю епідемії COVID-19​

За даними Університету Джона Гопкінса, у США зареєстровано понад 140 тисяч хворих, кількість смертей перевищила 2 500.

«Дуже важливо, щоб усі суворо дотримувалися обмежень», – заявив Трамп, порадивши громадянам США залишати домівки тільки в разі крайньої потреби, на кшталт купівлі продуктів чи ліків.

Раніше 19 березня директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань Ентоні Фаучі в ефірі каналу CNN припустив, що пандемія може спричинити від 100 до 200 тисяч смертей у США та вразити мільйони людей.

Нью-Йорк – штат, у якому зафіксовано понад 40% смертей від коронавірусу в країні – станом на 29 березня зареєстрував понад 1 тисячу летальних випадків.

Читайте також: США вийшли на перше місце у світі за кількістю підтверджених випадків COVID-19​

При цьому в щонайменше 21 штаті, де проживає понад половини населення країни, місцева влада заборонила роботу «не критично важливих бізнесів» і закликає громадян залишатися вдома.

27 березня Трамп підписав закон про безпрецедентні заходи щодо порятунку американської економіки від наслідків кризи, пов’язаної з пандемією коронавірусу. Це сталося після того, як перед тим Палата представників схвалила цей пакет на суму 2,2 трильйона доларів.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG