Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко заявляє про антикорупційне розслідування проти Порошенка в ЄС


Юлія Тимошенко заявляє, ніби розслідування почали Європейське управління з питань протидії зловживанням та шахрайству (OLAF) і Офіс розслідувань тяжкого шахрайства Великої Британії
Юлія Тимошенко заявляє, ніби розслідування почали Європейське управління з питань протидії зловживанням та шахрайству (OLAF) і Офіс розслідувань тяжкого шахрайства Великої Британії

Кандидатка в президенти і лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила під час прес-конференції, нібито Європейське управління з питань протидії зловживанням та шахрайству (OLAF) і Офіс розслідувань тяжкого шахрайства Великої Британії відкрили корупційні справи проти чинного президента Петра Порошенка.

«Дві структури, а також суд Кіпру – це суд, який залучений в усіх цих процесах, – прийняли до розслідування корупційні справи не по факту, не якісь відокремлені епізоди, а конкретно проти Петра Порошенка. Це по суті стало певним підсумком багаторічної корупції, яка здійснювалася президентом України, його найближчими соратниками, бізнес-партнерами, на бюджеті України, на оборонному бюджеті», – сказала Тимошенко. Вона не уточнила, що конкретно стало приводом для розслідування.

Ніяких доказів своїм словам вона не навела.

Кандидатка в президенти також повторила раніше озвучену критику на адресу Генеральної прокуратури і Служби безпеки України, назвавши їх такими, що неспроможні розслідувати діяльність президента.

В Адміністрації президента Порошенка наразі ці твердження не коментували. Радіо Свобода звертається до OLAF і британського Офісу розслідувань тяжкого шахрайства, щоб перевірити цю інформацію.

Раніше 23 березня речниця генерального прокурора Лариса Сарган заявила про викриття «чорної каси», призначеної для «незаконної організації виборчого процесу». При цьому вона процитувала слова генпрокурора Юрія Луценка: «На тлі заяв кандидата Ю про вселенський підкуп владою – чергові уроки арифметики «чорної готівки» для її Всеукраїнської мережі депутата Д.».

XS
SM
MD
LG