Доступність посилання

ТОП новини

В Україні зафіксована третя смерть від коронавірусу


В Івано-Франківську померла жінка, інфікована коронавірусом. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

«Пацієнтка поступила в лікарню у важкому стані. Тривалий час вона займалась самолікуванням і надто пізно звернулася до лікарів. Жінка померла через добу після госпіталізації, ще до отримання результатів тесту на COVID-19», – мовиться у повідомленні.

Загалом, за даними МОЗ, в Україні офіційно підтверджено 21 випадок інфікування коронавірусом.

МОЗ закликає при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково звертатися до свого сімейного лікаря, а також залишатися вдома, оскільки самоізоляція – найкращий спосіб убезпечити себе від інфікування.

Коронавірус. Чому потрібний карантин ‒ відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00

Коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, виявили у Китаї наприкінці минулого року. Він спричиняє захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

За даними Центру даних про коронавірус при Університеті Джонса Гопкінса у США, у світі станом на 19 березня зареєстрували понад 235 тисяч випадків захворювання від коронавірусу. 9785 людей померли, майже 85 тисяч – одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG