Доступність посилання

ТОП новини

США в річницю обстрілу Маріуполя: Росія має здійснити справжнє припинення вогню


24 січня 2015 року підтримувані Росією бойовики обстріляли з ракетних систем залпового вогню «Град» східні околиці Маріуполя
24 січня 2015 року підтримувані Росією бойовики обстріляли з ракетних систем залпового вогню «Град» східні околиці Маріуполя

У річницю обстрілу Маріуполя посольство США в Україні закликало Росію здійснити «справжнє припинення вогню та відвести свої сили на сході України».

«П’ять років тому в цей день внаслідок обстрілу Маріуполя підконтрольними Росії бойовиками 30 людей загинули і понад 100 отримали поранення. Росія не виконала свої зобов'язань за Мінськими угодами та продовжує розпалювати гуманітарну, економічну та екологічну кризу. Росія повинна здійснити справжнє припинення вогню, відвести свої сили, підтримати виведення незаконних збройних формувань, що діють на сході України, та поважати міжнародно визнані кордони та суверенітет України», – мовиться у повідомленні.

24 січня 2015 року підтримувані Росією бойовики обстріляли з ракетних систем залпового вогню «Град» східні околиці Маріуполя.

Внаслідок обстрілу загинули 30 жителів міста, ще 118 людей були поранені. Пошкоджень зазнали 79 великих об’єктів, з них 22 багатоповерхівки та 37 приватних будинків.

Загалом, повністю або частково, були зруйновані чи пошкоджені понад 200 будівель.

XS
SM
MD
LG