Доступність посилання

ТОП новини

ВАКС виніс рішення у справі ексдепутата Бобова – штраф і рік без посад на держслужбі


Вищий антикорупційний суд України 26 лютого виніс рішення у справі про обвинувачення колишнього народного депутата в декларуванні недостовірної інформації. Про це повідомила 27 лютого пресслужба САП. Хоча у відомстві не вказали прізвища ексобранця, оприлюднені фрагменти матеріалів справи вказують на те, що йдеться про Геннадія Бобова.

«26 лютого 2020 року під час підготовчого засідання між прокурором САП та обвинуваченим колишнім народним депутатом підписано угоду про визнання винуватості. Вироком Вищого антикорупційного суду затверджено вказану угоду, особу визнано винною за ст. 366-1 КК України та призначено покарання у виді штрафу у сумі 51 тисяча гривень. Крім того, особу позбавлено права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, строком на 1 рік», – йдеться в повідомленні.

За даними САП, слідство встановило, що в щорічних деклараціях за 2015-2018 роки та у декларації, поданій у серпні 2019 року, перед звільненням із посади народного депутата, Бобов не вказав фінансові зобов’язання у 52 мільйони гривень, дороговартісну нерухомість, а також наявність у власності приватного підприємства з часткою у статутному капіталі 98,2%.

XS
SM
MD
LG