Доступність посилання

ТОП новини

Власник Delfi перешкоджає евакуації судна – Криклій


Судно Delfi сіло на мілину поблизу одеського пляжу 22 листопада 2019 року
Судно Delfi сіло на мілину поблизу одеського пляжу 22 листопада 2019 року

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що судновласник Delfi намагається завадити евакуації бункерувальника з одеського пляжу.

«Злий задум чи просто божевілля. Але судновласник Делфі подав у Господарський суд м.Києва позов до АМПУ з клопотанням заборонити вчиняти будь-які дії по відношенню до судна. Дійсно, навіщо його ліквідовувати з пляжу, нікому ж «не заважає». Добре, що суд відмовив їм у задоволенні їх клопотання про забезпечувальні заходи і ми продовжуємо роботи з евакуації. Але сильно злить відчуття того, що ті хто створили та не вирішили проблеми й надалі продовжують їх додавати і заважати», – зазначив міністр.

Він додав, що правоохоронцям варто детальніше ознайомитися «з діяльністю судновласника Делфі – Mister Drake PC на території України і яку мету вони переслідують своїми діями».

Раніше Криклій повідомив, що підіймати затонулий в Одесі бункерувальник Delfi буде приватна компанія «Краншип» за рахунок іншої приватної компанії «Бруклін-Київ».

Судно Delfi сіло на мілину поблизу одеського пляжу 22 листопада 2019 року. До цього бункерувальник кілька днів дрейфував акваторією Одеської затоки. В акті розслідування аварії, який оприлюднила Державна служба морського і річкового транспорту України, власником судна називають компанію Mister Drake PC, офіс якої розташований у Лондоні. На початку серпня капітан судна Анатолій Слинько визнав свою провину в порушенні правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту (частина 1 статті 276 кримінального кодексу України). Капітана засудили до року обмеження волі умовно.

XS
SM
MD
LG