Доступність посилання

ТОП новини

Янукович у роковини розстрілів на Майдані заявив про «переворот» і «сподівання» на Зеленського


Віктор Янукович (п) втік з України взимку 2014 року після масових розстрілів на Майдані, переховується, найімовірніше, – у Росії
Віктор Янукович (п) втік з України взимку 2014 року після масових розстрілів на Майдані, переховується, найімовірніше, – у Росії

Адвокат четвертого президента України Віталій Сердюк 18 лютого поширив звернення Віктора Януковича, який переховується від правосуддя, щодо шостої річниці розстрілів на Майдані.

«Боротьба за владу будь-якою ціною сталі метою для купки злочинців. Лідери державного перевороту почали свій кривавий шлях на Майдані, і не задумуючись про наслідки, перенесли його на Донбас… Після виборів президента 2019 року народ України усунув від влади Порошенка, давши шанс президентові В.Зеленському і його команді об’єднати Україну. Перші кроки В.Зеленського дають сподівання на мир, справедливість і встановлення стабільності в країні», – йдеться у тексті від Януковича.

Експрезидент заявив, що протести на Майдані були лише для «когось» революцією.

Віктор Янукович втік з України взимку 2014 року після масових розстрілів у центрі Києва під час подій Євромайдану. Наразі президент-утікач переховується за кордоном, найімовірніше, – в Росії. Йому інкримінують низку злочинів, зокрема державну зраду. Провину свою він заперечує.

У період з 18 до 20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули понад сто людей, найбільше – 20 лютого. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею». Серед загиблих були і більш ніж десяток силовиків.

XS
SM
MD
LG