Доступність посилання

ТОП новини

Кремль заявив, що Зеленський та Патрушев не зустрічалися в Омані


Речник президента Росії Дмитро Пєсков відреагував на розслідування Радіо Свобода
Речник президента Росії Дмитро Пєсков відреагував на розслідування Радіо Свобода

Президент України Володимир Зеленський та секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев не зустрічалися в Омані в січні, заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

«Це російською називається «брехнею», а англійською це називається «fake news», – сказав Пєсков.

13 лютого оприлюднене розслідування «Схем» під назвою «Оманлива відпустка». У ньому йдеться, що 9 січня президент України Володимир Зеленський повернувся з Оману до України на літаку Bombardier Global Express 6000 із бортовим номером 9H-VJN. За даними джерел «Схем», 8 січня цим літаком із Москви до Оману прибув секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев.

Офіс президента повідомив, що Зеленський ніколи не зустрічався з Патрушевим і подав до суду з вимогою «спростувати відомості, що не відповідають дійсності, та припущення, зроблені на їхній основі».

При цьому журналісти у своєму розслідуванні не стверджували, що президент України та секретар Ради безпеки Росії мали зустріч.

«Схеми» також розповіли, що 20 грудня 2019 року до Москви літав мер Харкова Геннадій Кернес разом із Робертом Тедеєвим – двоюрідним братом колишнього народного депутата від Партії регіонів Ельбруса Тедеєва. Нинішній голова Офісу президента Андрій Єрмак був помічником парламентаря протягом трьох скликань.

За даними журналістів, Геннадій Кернес та Роберт Тедеєв зустрічалися в Росії саме з Патрушевим.

Втім, Роберт Тедеєв розповів, що він супроводжував Кернеса як друга, коли той літав до Москви «лікувати зуби». Сам мер Харкова сказав, що був у столиці Росії в «приватній справі» і заперечив зустріч з Патрушевим.

XS
SM
MD
LG