Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський – Штайнмаєру: розраховуємо на зустріч «Нормандської четвірки» найближчим часом


Зеленський зустрівся зі Штайнмаєром під час візиту до Японії
Зеленський зустрівся зі Штайнмаєром під час візиту до Японії

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Японії зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром. Про це повідомили у Офісі президента.

Зазначається, що сторони обговорювали ситуацію на Донбасі. Зеленський подякував німецькому колезі за «докладені зусилля для політико-дипломатичного врегулювання війни на Донбасі, постійну увагу до питання відновлення територіальної цілісності України».

Співрозмовники погодилися, що «Нормандський формат» на сьогодні є «ключовим для припинення агресії проти України».

«Україна виконала свою частину для відновлення роботи «Нормандської четвірки». Розраховуємо на проведення зустрічі лідерів «Нормандської четвірки» найближчим часом, адже всі перепони усунуті», – зазначив Зеленський.

Він також запросив Штайнмаєра відвідати Україну.

Останні два місяці точаться розмови про те, що після трирічної перерви може вже ближчим часом відбутися новий саміт у «нормандському» форматі, з участю керівників України, Франції, Німеччини і Росії.

У вересні президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ наполягає на зустрічі лідерів країн «нормандського формату». Він зазначив, що лідери країн «нормандської четвірки» розглядатимуть «формулу Штайнмаєра» і всі пункти Мінських домовленостей.

22 жовтня прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав, що підготовка до зустрічі у «нормандському форматі» не ведеться.

XS
SM
MD
LG